Visual identity for Köksbordet

Kund:

Köksbordet/Hörte Brygga, Sverige

Tjänster utförda:

visuell identitet för restaurang, grafisk profil, webbdesign, logodesign, branding, responsiv logo, art direction

Användning:

hemsida, visitkort, presentkort, arbetskläder, menyer, digitala nyhetsbrev

Visuell identitet för Köksbordet

Visuell identitet för Köksbordet

Kund:

Köksbordet/Hörte Brygga, Sverige

Tjänster utförda:

visuell identitet för restaurang, grafisk profil, webbdesign, logodesign, branding, responsiv logo, art direction

Användning:

hemsida, visitkort, presentkort, arbetskläder, menyer, digitala nyhetsbrev

Utmaning

Skapa en visuell identitet och logotyp för Köksbordet, en liten restaurang i Hörte hamn i södra Sverige och applicera det på olika typer av marknadsföringsmaterial. Emma och Martin, grundarna av Köksbordet, driver också den mycket välrenommerade (omnämnd i New York Times och White Guide) och prisbelönta restaurangen Hörte Brygga. Då båda restaurangerna ligger på samma adress, men drivs under olika tider på året, ville Emma & Martin göra det enklare att differentiera dem två genom att ge dem olika visuella koncept. På sommaren heter restaurangen Hörte Brygga och är främst en lunchrestaurang med drop-in (ingen möjlighet till bordsbokning i förväg). Köksbordet är öppet resten av året och erbjuder förhandsbokning och längre sittningar kvällstid. 

Den primära kundgruppen för Köksbordet är genuint intresserade av mat och dryck. De är öppna för nya intryck, har bra ekonomi, de bor troligen kring Malmö-Köpenhamn, har ett designintresse och äter ute en hel del. Emma & Martin ser inte andra restauranger som konkurrenter, utan mer som kollegor och källor till inspiration. I korthet, ett besök hos Köksbordet ska kännas som kökshänget på en bra hemmafest. Nyckelord för Köksbordet är: hantverk, naturliga ingredienser, lokalproduktion, småskalighet, avslappnad atmosfär, kvalitet, glädje och inspirerande. 

Lösning

Emma & Martin har en filosofi: ”har du tillgång till gedigen kunskap och bra ingredienser så finns det ingen anledning att komplicera saker”. Den meningen sammanfattade allt på nåt sätt. Jag ville skapa en visuell identitet som gick hand-i-hand med just detta. Enkelhet, men samtidigt en känsla av mänsklighet och hantverk. Restaurangens läge ivd havet kan anas i logotypens böljande baslinje. 

Varje sittning på Köksbordet har plats för tolv platser – baserat på det så skapades den förenklade logotypen (för t ex profilbilder på sociala medier) som ett köksbordet med just tolv stolar. Färgerna är dova och alla återfinns i naturen och i de lokalt producerade råvarorna som Emma & Martin använder mycket i sin matlagning. Huvudfärgen sand signalerar natur, strand och närhet till havet. 

Mycket arbete har lagts på att skapa en identitet som fungerar ihop med existerande identitet för Hörte Brygga, samtidigt som den särskiljer sig åt och kan stå på egna ben. Den visuella identiteten andas hantverk och är avslappnad, naturlig, varm och inbjudande. som varje väldesignad logotyp ska vara så är Köksbordets enkel att känna igen och komma ihåg, även i kostnadseffektivt enfärgstryck. 

Projektet inkluderade också skapandet av Köksbordets hemsida, ta en kik här

Mind map for KöksbordetSketches for Köksbordet Inked sketch for Köksbordet Inked sketch for Köksbordet

Visual identity overview for Köksbordet

Galet bra!! Superhärlig känsla i hela den visuella identiteten – alla som vi har visat den för har gett tummen upp och är väldigt imponerade.”

Emma Andersson-Sjöstrand & Martin Sjöstrand,
Grundare av köksbordet och Hörte Brygga

Business cards for Köksbordet
Digital design drafts for Köksbordet
Website for Köksbordet
Visual identity for Köksbordet

Vänner

Utveckling av hemsidan gjordes av Peter Anderhagen på Abrovink Interaktiv Media AB, illustrationerna skapades av Fanny Schultz och huvudbilderna fotograferades av Christian Gustavsson.

Short logo versions for Köksbordet

Visa mer från portföljen