Final lettering on an enamel mug.

Kund:

Friluftsfrämjandet, Sverige

Tjänster utförda:

typografi, lettering, bokstavsillustration, illustration

Användning:

digitalt nyhetsbrev, t-shirtar, muggar

Bokstavsillustration för Friluftsfrämjandet

Bokstavsillustration för Friluftsfrämjandet

Kund:

Friluftsfrämjandet, Sverige

Tjänster utförda:

typografi, lettering, bokstavsillustration, illustration

Användning:

digitalt nyhetsbrev, t-shirtar, muggar

Utmaning

Adam Bergsveen från Friluftsfrämjandet hörde av sig då de ville ha ett par bokstavsillustrationer, också kallat lettering designs, eller som de kallade dem: typografiska illustrationer. Friluftsfrämjandet är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation som genom friluftsliv verkar för folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen. Med över 100 000 medlemmar, 7000 ledare, verksamhet i 400 förskolor och skolor, 300 lokalavdelningar och 25 skidbackar är vi Sveriges största friluftsorganisation. En av illustrationerna för Friluftsfrämjandet skulle användas i deras nya digital nyhetsbrev, och den andra på t-shirtar och muggar som de säljer. Friluftsfrämjandet hade en klar bild av vilken stil de ville ha för designen. Stilen skulle ha en känsla av hantverk och ritat för hand, och även kännas lite spontan, och ha en mix av versaler och gemener. 

Lösning

Efter en massa skissande med papper och penna presenterade jag några få digitala utkast. Vi testade ett par olika varianter av frasen ”Sitt inte inne när allt hopp är ute” – med och utan lägerbrasa. I slutändan landade vi i lösning med lägerbrasa. Från och med Q1 2021 finns designen att köpa applicerad på t-shirtar och muggar.

För den andra bokstavsillustrationen, “Veckans äventyr”, användes samma process. Till att börja med analogt skissande, och efter det presentation med digitala utkast. Det ursprungliga utkastet var lite för naivt eller barnsligt i uttrycket – men efter ett par revisioner lyckades vi träff rätt i precis rätt mängd handritat/operfektion. Denna bokstavsillustration används i nuläget för Friluftsfrämjandets digitala nyhetsbrev.

Hand-drawn sketches.Digital drafts.Hand-drawn sketches.

Lettering on forest photo.
Final lettering on a t-shirt.
Final lettering in email newsletter
Final lettering on an enamel mug.

Stor tack! Det var väldigt smidigt att samarbeta med Björn – fina alster och han lyckades implementera vår feedback kvickt och precist. Vi är väldigt nöjda med resultatet!”

ADAM BERGSVEEN,
kommunikationschef på FRILUFTSFRÄMJANDET

Visa mer från portföljen