Kund:

Mud & Co, Australien

Tjänster utförda:

design av logotyp för hudvårdsföretag, textbaserad logga, grafisk design, art direction, lettering

Användning:

förpackningar, hemsida, banners, sociala medier, skyltning, flyers

Design av logotyp för Mud & Co

Design av logotyp för Mud & Co

Kund:

Mud & Co, Australien

Tjänster utförda:

design av logotyp för hudvårdsföretag, textbaserad logga, grafisk design, art direction, lettering

Användning:

förpackningar, hemsida, banners, sociala medier, skyltning, flyers

Utmaning

Skapa en logotyp för Mud & Co. Företaget säljer handtillverkade tvålar 100% naturliga ingredienser, och även ansiktsmasker, kokosnötsvaxljus, rena bivaxljus med mera. Alla produkter har lera som gemensam ingredienser – därav företagsnamnet. Produkterna kommer att säljas via deras onlinebutik, Facebook, Etsy, lokala marknader och mun-till-min. Målkunderna är medvetna inom hälsa och miljö. De är också troligtvis stilmedvetna och medelinkomsttagare. De är aktiva på sociala mediers forum och shoppar online för att köpa handtillverkade varor som passar deras unika stil och kvalitet. Kunderna använder naturliga och organiska produkter – de har troligtvis en hälsosam diet och värdesätter handtillverkade produkter framför massproduktion. 

De största konkurrenterna är Burt´s bees, Glasshouse candles, The Body Shop, Lush (tvål och badbomber) och diverse tvåltillverkare på fysiska marknader.  

Lösning

För att etablera Mud & Co som ett kvalitetsvarumärke är den valda designen elegant, stilren och djärv. ”Less is more” och signalerar självförtroende. På ett subtilt plan symboliserar den stilrena designen naturlighet och renhet – d v s saker som Mud & Co står för: inga tillsatser, gifter eller andra saker som är dåliga för dig – det du ser är det du får. Logodesignen har en tydlig känsla av hantverk över sig. Designen av ampersanden (&-tecknet) och texturen på logotypen adderar autencitet och en rustik känsla. Kompakta sans-serif-typsnitt med jämn tjocklek är trendiga just nu, men de symboliserar också en lång tradition av hantverk. 

När du ser logotypen ska du få en känsla av inom vilken bransch Mud & Co opererar. Bokstäverna har mjuka avslut som förstärker Mud & Co:s värdering kring hälsa och naturlig skönhet, och det frikostiga utrymmet mellan bokstäverna till att etablera företaget inom hudvårds- och skönhetsindustrin. Logotypen är medvetet enkel och djärv i sin form för att göra den lättläst och enkel att applicera på olika typer av forum, förpackningar, et c. Användning av sans-serif-bokstäver särskiljer Mud & Co från Burt’s bees och Glass house candles. Den hantverksmässiga utseendet på logotypen saknas för alla fyra huvudkonkurrenters logotyper. Det starka uttrycket från Mud & Co:s logotyp, kombinerat med supporterande visuellt manér, skapar en stark fördel gentemot lokala marknaders tvåltillverkare. 

M:et i Mud & Co har en unik och enkel form som gör att den är lätt att använda det på egen hand för att t ex gravera in i tvålar. 

Sketches for Mud & CoFinal inked sketch for Mud & CoFinal logo on soap bars for Mud & Co

I think Björn is awesome on many levels. I love his quick response time and easy and open communication. I also appreciated his friendliness, approachability and thoroughness. I come from an artistic background myself, so I truly respect and admire his skill and craft. Björn is the whole package. True beautiful talent!”

Michelle Davies,
Founder of Mud & Co

Business cards design for Mud & Co
Final logo design for Mud & Co
Card box design for Mud & Co
Visa mer från portföljen