Kund:

Eve Stockholm AB, Sverige

Tjänster utförda:

visuell identitet för webbshop, webbdesign, varumärkesbyggande, design av logotyp, responsiv logodesign, grafisk design, art direction

Användning:

hemsida, visitkort, brevpapper, digitala presentationer, sociala medier

Visuell identitet för Eve Stockholm

Visuell identitet för Eve Stockholm

Kund:

Eve Stockholm AB, Sverige

Tjänster utförda:

visuell identitet för webbshop, webbdesign, varumärkesbyggande, design av logotyp, responsiv logodesign, grafisk design, art direction

Användning:

hemsida, visitkort, brevpapper, digitala presentationer, sociala medier

Utmaning

Skapa en visuell identitet och logotyp för Eve Stockholm. Företaget säljer unika, handplockade produkter inom mode och accessoarer. Produkterna säljes genom en webbshop. Grundaren Eva föddes och växte upp i Sverige, men bor nu i Paris. Företagets primära kunder är kvinnor i åldern 25–45 år. De letar efter en unik stil och är beredda att lägga både tid och pengar för att hitta produkter de inte hittar i sin egen hemstad. Många av dem följer modebloggar och är engagerade inom mode och design.   

Eve Stockholm kommer att nå deras kunder via sociala medier och ”mun till mun”-metoden. Några av konkurrenterna är MadLady, WestWing, Easy och Sundance Catalogue.  Eve Stockholm erbjuder moderna produkter till den moderna kvinnan. Nyckelord för företaget är: skandinavisk look, less is more, kvalitet, klassiskt, må bra, urban chic, romantisk, funktionellt och smart, unikt, individualism, nyfikenhet, livsstil, livsglädje och metropolitan/cosmopolitan levene.

Lösning

Användningen av gemener för logotypens bokstäver ger subtilt en feminin och romantisk känsla. Symbolen är stilren och enkel. Tillsammans skapar de en logotyp som känns modern, urban, stilren, cool och en känsla av Skandinavien möter Frankrike. Den ljuslila tonen förstärker coolheten, självkänslan och det feminina. Bildstilen förstärker den urbana känslan. Något av det svåraste med den här logotypen (likt de flesta logotyper) var att hitta en lösning som gör att du kan placera logotypen branschmässigt, men samtidigt gör något unikt som sticker ut bland konkurrenterna. 

Idén bakom logosymbolen kom från Evas bakgrund som svensk, men med historia både från USA och nu Frankrike. Hennes bakgrund har skapat en unik mix som på ett sätt är kärnan i företaget. Så jag förenklade bokstäverna E, V och E till deras renaste form och skapade en flagga för landet Eve. Symbolen är medvetet väldigt enkel i sin form – det säkerställer att identiteten är enkel att dynamisk och enkel att använda. Symbolen kan användas som den är, eller fyllas med bilder eller användas för att skapa ett mönster. 

Process shot for Eve Stockholm Mind map for Eve Stockholm Sketches for Eve Stockholm Digital logo drafts for Eve Stockholm

Visual identity overview for Eve Stockholm

Vi började diskussionerna med ganska lösa trådar, då jag initialt inte hade mitt koncept helt klart än. Tillsammans lyckades jag och Björn lägga grunden till en affärsverksamhet som behöver bygga på försäljning till en bredare grupp av konsumenter. Vårt varumärke är stilrent, attraktivt och tydligt. Det har en enkelhet och en romantisk skandinavisk touch med en urban tvist – vilket är precis vad jag var ute efter!”

Eva Dessolle,
GRundare av Eve Stockholm

Website design for Eve Stockholm
Social media design for Eve Stockholm
Brochure design for Eve Stockholm
Visa mer från portföljen