Printed packaging, front view.

Kund:

Foodhills AB, Sverige

Tjänster utförda:

förpackningsdesign för sorbet, grafisk design, art direction, bokstavsillustration, lettering, illustration

Användning:

förpackning

Förpackningsdesign för Foodhills

Förpackningsdesign för Foodhills

Kund:

Foodhills AB, Sverige

Tjänster utförda:

förpackningsdesign för sorbet, grafisk design, art direction, bokstavsillustration, lettering, illustration

Användning:

förpackning

Utmaning

Anna Ingesdotter, marknadsansvarig på Foodhills AB, behövde hjälp med ett förpackningsdesignsprojekt. Foodhills producerar gröna ärtor – något som Sverige, och Skåne i synnerhet, är världskända för. Förpackningen skulle berätta en historia kring den gourmetsorbeten, gjord av gröna ärtor. En sorbet som går att äta traditionellt som dessert, men också tillsammans med varm mat eller som dip till räkförrätt. 

Sorbeten, tillsammans med dess förpackning, ska skapa uppmärksamhet och hjälpa till att höja statusen för gröna ärtor. Förpackningsdesignen ska inte uppfattas som reklam – den ska mer se ut som en glassförpackning från matbutiken. Förpackningen ska ha tydligt ärtfokus, kännas genuin och jordnära, samt se bra ut – både på hyllan i affären och på matbordet. 

Lösning

Efter brainstorming och inspirationsletande, började jag skissa fram olika alternativ för hand. Till slut valdes tre alternativ med god potential ut och presenterades för Anna. Riktningen vi valde att jobba vidare med är inspirerad av gamla skolplanscher (ofta presenterades växter och liknande illustrerade naturtroget). Nästa steg var att börja skapa själva designen – först ut var illustrationerna. Stilen var handritad, så jag började handillustrera ärtor, citroner och mynta (även detta ingredienser i sorbeten). Jag använde mig utav färgpennor från Faber Castell till illustrationerna, som sedan scannades och förfinades digitalt. Den kompletta förpackningsdesignen innefattar också text kring Foodhills och serveringsförslag. Ingredienser, näringsvärden et c trycktes på en separat etikett som fästes undertill på förpackningen. Den finala tryckta förpackningen kommer att skickas till kunder som marknadsföringsmaterial, men den kommer att finnas tillgänglig att köpa i utvalda matbutiker i Skåne.  

Photo of sketch for Foodhills. Photo of illustration drawing. Photo of illustration drawing.

Printed packaging, three sides.
Printed packaging, close-up.
Printed packaging, stacked.
Photo of printed final packaging design.

Björn har en unik förmåga att omvandla verbala idéer och briefer till snygga visuella lösningar till det givna problemet. Han är en god lyssnare, en skicklig grafisk formgivare och också en allmänt trevlig prick. Jag kan verkligen rekommendera Björn!”

Anna ingesdotter,
marknadsansvarig på foodhills ab

Visa mer från portföljen